Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ERFÁN FERENC KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK MEG A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 22.
Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílik meg április 22-én kedden 18 órakor a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
Tovább...
 
HÚSVÉTI KONCERTET AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 22.

Image 2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!

Tovább...
 
KORÁBBAN KEZDŐDNEK A MESTER ÉS MARGARITA ELŐADÁSAI Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. április 18.

Image A Mester és Margarita című előadás kezdési időpontját április 18-ától 19 óra helyett 18.30-ra változtatta a Vörösmarty Színház, hogy előadás után a nézők kényelmesen elérhessék az autóbuszt. Eszerint április 18-án és 22-én, valamint május 5-én, 9-én, 10-én, 14-én, 16-án és 17-én 18.30-kor kezdődik A Mester és Margarita.

Tovább...
 
JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENY A SZENT SEBESTYÉN TEMPLOM ORGONÁJÁÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 18.
Április 21-én folytatódik a Szent Sebestyén templom orgonájának teljes felépítése érdekében szervezett koncertsorozat. A 18 órakor kezdődő jótékonysági hangversenyen fellép Horváth Csaba basszus énekes és Vargha Viktor orgonista. A kiváló akusztikájú templomban többek között J. S. Bach, Mozart, Beethoven, Marchesi, Liszt Ferenc és Rheinberger művei csendülnek fel.
Tovább...
 
ALBA REGIA FESZT ÉS JAZZVERSENY LESZ AUGUSZTUSBAN FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 17.

Image Hagyományt szeretnének teremteni az Alba Regia Feszt és Jazzverseny megrendezésével augusztus 5. és 7. között Székesfehérváron. A fiatalok mellett igazi világsztárok is jönnek Fehérvárra. Mindössze két belépős koncert lesz a Vörösmarty Színházban: a Dirty Loops és Biréli Lagrene estje. A Városház téren pedig színpadra lép a Budapest Ragtime Band és Babos Gyula, de a Múzeum addigra elkészülő új udvarán és a Zichy ligeti színpadon is lesznek koncertek.

Tovább...
 
Cserhalmi Györgyöt választották az év Shakespeare-színészének Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 16.

Image A Vörösmarty Színház április 15-i „ Lear király” című előadása a darab vége előtt rendhagyó módon „megszakadt”. Mindennek persze örömteli okai voltak, hiszen a műsor szereplői és a közönség együtt köszönthette a társulat Gábor Miklós- díjjal kitüntetett művészét, a címszerepet megformáló Cserhalmi Györgyöt.

Tovább...
 
SIMON MÁRTON - POLAROIDOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 14.
Április 16-án szerdán 18 órától az Új Magyar Képtárban Simon Márton Polaroidok című kötetéből tartanak zenés, két részes felolvasát Gyarmati Gábor basszusgitáros és Táborszky Bence trombitás segítségével. A József Attila Kör estje a székesfehérvári "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat részeként valósul meg.
Tovább...
 
Válogatás a Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. április 14.
A Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból „Németalföldtől Rómáig” címmel nyílt kiállítás szombaton a Csók István Képtárban. A tárlaton a neves flamand, holland, francia és olasz mesterek munkái mellett kiemelkednek a közép-európai barokk portréfestészet és szobrászat élvonalába tartozó mesterek. A Szent István Király Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös kiállításának megnyitóján a megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte.
Tovább...
 
Ajándék könyv Fehérvárról nem csak Székesfehérváriaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 14.

Image Impozáns kötettel gazdagította Székesfehérvár történelmét bemutató sorozatát a közelmúltban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztetjével kitüntetett Dr. Siklósi Gyula. A régészprofesszor kutatásai alapján összeállított könyvet jó szívvel ajánlja nem csupán a szakmának, hanem elsősorban a város rendhagyó történelmi múltja iránt érdeklődő közönségnek. Munkája a Szent István emlékév „zárásaként” a Székesfehérvári Összhaderőnemi Parancsnokág támogatásával látott napvilágot.

Tovább...
 
MESTER ÉS MARGARITA A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image Április 12-én tartják A Mester és Margarita című előadás bemutatóját a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Bulgakov regényadaptációját Hargitai Iván viszi színre. A főbb szerepekben Egyed Attilát, Törőcsik Franciskát, László Zsoltot, Cserhalmi Györgyöt és Lábodi Ádámot láthatja a közönség.

Tovább...
 
A Prosperó Színkör áprilisi előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image A Prosperó Színkör áprilisban a következő két előadást tartja Székesfehérváron: 12-én (szombat) 19 óra: Eugene Ionesco: A kopasz énekesnő; 27-én (vasárnap) 19 óra: Garaczi László: Jederman. (A balassagyarmati XXXIV.Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokon bronz minősítést kapott produkció) Mindkét előadás helyszíne A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3.)

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4357 - 4367 / 6214